18 Mayıs 2012 Cuma

DÜĞÜN SEZONU AÇILDI


   Düğünlerde ne giyeceğim diye düşünenlerden misiniz? O zaman bu yazı tam size göre :)

İlk kural “BEYAZ”… Düğün gelinin günüdür beyaz da gelinin rengi. Asla ve asla BEYAZ giymeyin.
Her düğün olduğunda ne giyeceğim derdinden nefret edenlerden misiniz? İşte bu yazı tam size göre.
Bahar ve yaz geldi ve düğün sezonu açıldı. Hangi renk giysem, hangi model giysem, kısa mı olsa uzun mu? Uçuş uçuş mu olsa yapışan balık modeli mi? Ne kadar çok seçenek var ama hangisi vücudunuza uygun bu da çok önemli detaylardan. Bir önemli detay ise içinde kendinizi rahat hissetmeniz. Yürürken, dans ederken içinde rahat olmanız çok önemli çünkü rahat olmayan bir elbise giydiğiniz takdirde suratınıza yansıyacaktır.
Gündüz yapılan nikah ya da düğün törenlerine ise tuvalet yada beyler için smokin giymek uygun olmaz. Yine diz boylarında bir elbise ve beyler için yazlık açık renk bir takım uygun olacaktır. Gece hanımların renkli elbiselerinden farklı olarak beylerin koyu renk takım elbise giymesi daha uygun bir seçim olacaktır kuşkusuz. Peki ayakkabılar? Özellikle kır düğünlerinde stilettolar içinde yürümek siz hanımlar için zor olacaktır çimler üstünde rahat dolaşabilmek gelinle rahat dans edebilmek için dolgu topuklu ayakkabılardan seçebilirsiniz. Beyler de siyah ya da koyu kahverengi zarif ayakkabılarla takımlarını kombinleyebilirler. Beyler ısrar ediyor ama makosen tarzı ayakkabılar rahat giyilseler de takımlarla pek şık durmuyor.
   
                                                              Kır Düğünü

Doğayla iç içe, açık havanın doyasıya hissedildiği kır düğünleridir. Özgürce dans edebilmek, bulunduğunuz ortamla uyum sağlamak için kıyafet seçimlerinizde şıklık ve rahatlığı bir arada sunan tercihler yapmalısınız.Diz üstü boylarında, saten ya da şifon kumaşlardan elbiseler hem şık görünmenizi hem de açık havada rahatça hareket etmenizi sağlayacaktır. Ayakkabılarınızda platform topuklu ya da alçak topuklu ayakkabılar elbisenizle uyum sağlayacak, yürümenizi kolaylaştıracaktır.Kır düğünlerinde; uzun, kabarık abiye elbiseleri tercih etmemenizde fayda vardır. Özellikle kabarık elbiseler rahat hareket etmenizi engelleyecektir. Ayakkabı seçimlerinizde ince ve yüksek topuklu ayakkabılar kır düğünü konseptine uygun değildir çünkü girintili çıkıntılı zeminde yürümenizi zorlaştırır.











Deniz Düğünü

Deniz kenarı, havuz başı ya da teknede gerçekleşen düğünler için kıyafet seçiminde hep hayalini kurduğunuz uzun abiye elbiselerinizi giyebilirsiniz. Ayakkabı seçimlerinizde ucu açık, yüksek topuklu tercihler yapabilirsiniz ancak gece boyunca ayakta duracağınızı düşünerek rahatlığı ön planda olduğu ayakkabılar giyebilirsiniz. Teknede yapılan düğünlere katılırken hava durumunu göz önünde bulundurarak uzun, dar elbiseler tercih etmelisiniz. Bol ya da kabarık elbiseler; rüzgârın etkisiyle sizi zor durumda bırakabilir.








                                                            Balo Düğünü

Balo salonlarında yapılan düğünlere katılırken kıyafet seçiminde özgürlüğün tadına varabilirsiniz. Uzun ya da kısa, gösterişli ya da sade, kabarık ya da dar elbiseler balo düğünleri için uygun olacaktır. İç mekânlarda gerçekleşen düğünlerde istediğiniz renkleri tercih edebilir, ayakkabı seçimlerinizde kurallardan bağımsız davranabilirsiniz.










2 yorum:

  1. her düğünde beyaz giyen bi densiz çıkar.. Yok yani binlerce renk tonu varken neden beyaz giyilirki..Kendi düğünümde bi ben beyaz olucam derken hatta eşim davetiyeye de yazıdıralım beyaz giymeyin diye derken biri beyaz abiyeyle çıktı geldi valla da geldi billa da geldi:)

    YanıtlaSil
  2. aynen hep öyle olur ben kendi düğünümde yazıcam beyaz giymeyin diye :)

    YanıtlaSil

Hakkımda

Fotoğrafım
1988 yılında yağmurlu bir günde dünyaya geldim. Kendimi bildim bileli kıyafetlere olan ilgim hep arttı. Çok küçükken bile minik dikiş makinemle birşeyler yapmaya çalışırdım işte bu modaya olan aşkımı arttırdı. Bu aşkla Yeditepe Üniversitesin de Moda Tasarım eğitimi aldım. Kafama göre giyinen giydiğim her şeyi kendime yakıştırdığını düşünen biraz da şımarık moda aşkı olan bir kızım işte. Buraya yazmak sizle paylaşmak beni daha da rahatlatıyor umarım severek okuyorsunuzdur. Daha fazlasını merak edenler için aycayuce@gmail.com