9 Mart 2013 Cumartesi

Cesaret isteyen trende hazır mısınız ?






Olduğundan biraz daha uzun görünmek mi istiyorsunuz? Nasıl dediğinizi duyar gibiyim? Birincisi mümkün olduğu kadar bol ve geniş giysilerden uzak durmak, ikincisi ise tek renk giyinmek. Tek renk giyinmek son zamanlarda yükselişte olan bir trend.Birbirine kontrast ve canlı renkleri bir arada kullanma trendinin pabucu dama atılıyor. Canlı renkleri bir arada giymek yerine artık  tepeden tırnağa tek renk giyinmenin asaletine bırakıyoruz kendinizi. Moda haftalarında bir çok tasarımcının koleksiyonlarına bakarsanız bu trendin ön planda olduğunu görürsünüz.Bu trend moda dünyasını ele geçirip hakimiyeti ele alıp tahtını kuracak gibi gözüküyor.Kafanıza göre tek giyinemezsiniz ama her şeyin olduğu gibi onun da bazı kuralları var.İlk başta cesaret gerektiren bir trend olduğunu unutmayın.Yani ilk kuralımız biraz cesaretli olmanız gerekiyor.Neden mi? Tepeden tırnağa tek renk giyindiğiniz de, olduğunuz  ortamda tüm dikkatleri üzerinize çekmeniz olası bir durum. Tek renk giyinirken dikkat etmeniz gereken bir diğer kural ise , giysilerinizin hatta ayakkabı ve çantanızın da aynı tonda olması. Renkleri seçerken aralarında çok fazla ton farkı olmamasına dikkat edin, hatta mümkünse hepsi aynı tonda olsun. Aksi takdirde üzerinizde, tek giyinmemiş de takım yapmaya çalışmışsınız gibi durur ve tek renk etkisini kaybetmiş olur.









Bu trendi uygularken; tek renk giyiniyorsunuz diye aynı dokuları kullanmak zorunda değilsiniz. Ayakkabınız deri, çantanız süet olabilir ya da tam tersi.  Bluzunuz şifon ama pantolonunuz krep olabilir. Yeter ki seçtiğiniz parçalar, hem tarz hem de renk açısından birbirini tamamlayan parçalar olsun.Tek renk giyinirken, takıları da aynı renkte seçmek gibi bir hataya düşmeyin. Takılarınız mutlaka ve mutlaka metalik renklerden oluşmalı. Gümüş ya da altın tonlardaki, bilezik, kolye ve küpeleri kullanabilirsiniz. Metalik takılar, üzerinizdeki rengi daha da çok vurgulayacak ve ön plana çıkaracaktır.

Bu kış color block trendi devam ediyor etmiyor sanmayın sakin ama bu trend biraz onu gölge de bırakacak gibi sadece :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
1988 yılında yağmurlu bir günde dünyaya geldim. Kendimi bildim bileli kıyafetlere olan ilgim hep arttı. Çok küçükken bile minik dikiş makinemle birşeyler yapmaya çalışırdım işte bu modaya olan aşkımı arttırdı. Bu aşkla Yeditepe Üniversitesin de Moda Tasarım eğitimi aldım. Kafama göre giyinen giydiğim her şeyi kendime yakıştırdığını düşünen biraz da şımarık moda aşkı olan bir kızım işte. Buraya yazmak sizle paylaşmak beni daha da rahatlatıyor umarım severek okuyorsunuzdur. Daha fazlasını merak edenler için aycayuce@gmail.com