1 Mart 2012 Perşembe

HEYECAN

MERHABA!!!

Bloguma hoşgeldinizz:))


Öncelikle sizinle moda hakkında bütün fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Moda nedir? Hayatımızdaki yeri nedir? Moda olan her şey giyilmeli midir?


Moda, moda, moda... Nedir bu moda dediğimiz? Erkeklerin de, bayanların da - özellikle bayanların - vazgeçilmezlerindendir. Her ne kadar bayanlara göre erkekler daha az ilgileniyor gibi görünse de aslında erkekler de moda ile ilgilidir. Ama günümüzde moda deyince aklımıza ilk gelen BAYAN olur. Çünkü etrafımızdaki tüm giysi mağazaları nerdeyse sadece bayanlara çalışıyor gibidir. Bugün hangi çarşıya giderseniz gidin, hangi mağazaya girerseniz girin kadınlar için üretilen ürünlerin erkeklerinkinden daha fazla olduğunu görebilirsiniz. Moda genel olarak popüler giyim tarzına işaret etse de, günümüzde bazı bölgelerde, sosyetenin veya ünlülerin kıyafet tercihlerini işaret ediyor gibi görünmektedir. Aslen, moda birçok alandaki değişen, yükselen tercih eğilimlerine referans eder.

Moda'nın sözlük anlamına bir bakalım:
Moda: "Bir toplumda bir zaman dilimi içerisinde öne çıkan giyim tarzlarını ifade etmekle birlikte, sadece giyim değil genel davranışlar, sanat, mimari, edebiyat ve yemek gibi birçok konuyu da içine alan ve bir süre etkin olan toplumsal bir beğeniyi de anlatmak için kullanılmaktadır."



Modanın hayatımızdaki yeri çok büyük. Kimimiz sırf moda diye gördüğümüz her şeyi alırız, giyeriz, evimize koyarız ama vücudumuza göre mi ya da evimizin dekorasyonuna uygun mu diye bakmadan. İşte yaptığımız en büyük hata bu. Sadece sezonun trendi diye aldığımız kıyafetler aslında bizi modayı takip ediyormuşuz gibi gösterse de bizi komik duruma da düsürebilir. 


Bunlar benim fikirlerim. Sürekli sizinle paylaşmaya da devam edeceğim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
1988 yılında yağmurlu bir günde dünyaya geldim. Kendimi bildim bileli kıyafetlere olan ilgim hep arttı. Çok küçükken bile minik dikiş makinemle birşeyler yapmaya çalışırdım işte bu modaya olan aşkımı arttırdı. Bu aşkla Yeditepe Üniversitesin de Moda Tasarım eğitimi aldım. Kafama göre giyinen giydiğim her şeyi kendime yakıştırdığını düşünen biraz da şımarık moda aşkı olan bir kızım işte. Buraya yazmak sizle paylaşmak beni daha da rahatlatıyor umarım severek okuyorsunuzdur. Daha fazlasını merak edenler için aycayuce@gmail.com